Справу проти Жиліна закриють - джерело

Справу проти Жиліна закриють - джерело

Укрінформ
Кримінальне провадження, відкрите в Харківській області проти лідера організації "Оплот" Євгена Жиліна, підозрюваного у фінансуванні тероризму, буде закрито у зв'язку зі смертю фігуранта.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіло джерело в правоохоронних органах.

 "Справа була відкрита влітку 2015 року слідчими Управління СБУ в Харківській області. Проводилося досудове розслідування за фактом причетності Жиліна до фінансування терористів. У зв'язку з тим, що фігурант був відсутній на території України, він був оголошений в розшук, і справу припинили. Наразі є дані про смерть фігуранта, тому справу буде закрито і передано в архів", - наголосило джерело.

За його словами, є інформація, що Жилін, убитий днями у Підмосков'ї, буде похований у Харкові, де мешкає його родина.

Як повідомлялося, ввечері 19 вересня у Підмосков'ї був убитий 40-річний лідер терористичної організації "Оплот" Євген Жилін.

Жилін залишив Україну в лютому 2014 року. 28 січня 2015 року Печерський райсуд Києва заочно арештував ватажка "Оплоту" Жиліна, оголошеного в міжнародний розшук.

У серпні 2015 року співробітники Служби безпеки України затримали в Харківській області членів диверсійної групи, яку координував і фінансував Жилін, а на початку вересня заблокували декілька банківських рахунків організації.

До 2010 року Жилін працював у міліцейському головкомі в Харківській області. Під час Революції Гідності він та його організація "Оплот" брали активну участь в антимайдані в Києві, поставляли туди "тітушек", вчинили в Харкові та області декілька терактів, брали участь у захопленні адміністративних будівель.

Фото: podrobnosti.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-