Гройсман: МВФ не ставить перед Україною нездійсненних вимог

Гройсман: МВФ не ставить перед Україною нездійсненних вимог

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд не ставить перед Україною важких або нездійсненних вимог, єдине, чого вони вимагають, – реформи та оптимізація заради розвитку.

Про це Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман сказав у ефірі «ТСН Тиждень».

«Хочу сказати, що безвідповідальні політики постійно українців лякають. Подивіться на будь-якого політичного лідера, який вважає себе лідером, або ввважає себе опозицією: «Все пропало! Завтра нам кінець! І тільки я знаю, як вас урятувати, але нікому не скажу». Що ж говорить Міжнародний валютний фонд? А МВФ говорить про те, що популістична політика минулих років, десятиріч, призвела до того, що у Пенсійному фонді немає грошей», - сказав Гройсман.

За його словами, у МВФ наголошують на необхідності збалансування бюджету ПФУ певними заходами, а якими саме – ще варто подумати. «Пенсійне питання потребує справедливості – у мене в цьому немає сумніву, у 45 млн українців також немає сумніву, бо у нас сьогодні більшість громадян знаходяться на мінімальній пенсії. Якщо хтось скаже, що пенсійна система у нас є досконалою, я категорично із ним не погоджусь», - підкреслив Прем`єр.

Коментуючи розмови про можливість підвищення пенсійного віку для українців, глава уряду нагадав, що таке рішення неможливо ухвалити без Верховної Ради.

«У нас немає самоцілі підняти пенсійний вік, а є мета зробити систему, яка була б сталою, яка б через 10 років дала б можливість людям отримати гідні пенсії», - додав він.

Що стосується можливості скорочення бюджетників, то Гройсман сказав, що головним у цьому питанні є ефективність їхньої роботи. «Знаєте, кажуть, багато народу – мало кислороду. Я б дуже хотів, щоб системний підхід до реформування дав результат», - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-