Безвіз для українців: у Європарламенті зареєстрували проект резолюції

Безвіз для українців: у Європарламенті зареєстрували проект резолюції

Укрінформ
У Європарламенті підготовлено і зареєстровано проект законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги.

В основу проекту документу покладена доповідь депутата Марії Габріел, яку ще має затвердити комітет із громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

У першому пункті законодавчої резолюції пропонується ухвалити позицію Європарламенту, виходячи із пропозицій Єврокомісії.

У пояснювальній записці до документа доповідач нагадує, що пропозиції Єврокомісії полягають у внесенні доповнення до регламенту ЄС № 539/2001 та перенесення України до додатку ІІ, який містить перелік третіх країн, для громадян яких виключається вимога отримати візу для перетину зовнішніх кордонів країн-членів.

"Скасування віз для українських громадян, які є власниками біометричних паспортів, ознаменує конкретне досягнення, що витікає від взаємних прагнень, а також від відданості, продемонстрованої українцями заради миру, стабільності та курсу європейських реформ країни", - наголошується у проекті резолюції.

Наголошується також, що голосування Європарламентом на підтримку пропозицій Єврокомісії підтвердить принцип, що кожна країна, яка виконала критерії, може отримати візову лібералізацію.

Окрім цього у відзначається, що скасування візового режиму для України стане підтвердженням послідовності європейського курсу, в основі якого лежать фундаментальні принципи верховенства права і міжнародного права, включаючи обставин нелегальної анексії АР Крим і Севастополя Росією.

Як повідомляв Укрінформ, профільний комітет розгляне у другому слуханні проект доповіді про безвізовий режим для громадян України на засіданні 5 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-