Савченко каже, що завтра е-декларації не запустять

Савченко каже, що завтра е-декларації не запустять

Укрінформ
Народний депутат Надія Савченко повідомила, що Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України сьогодні не надасть сертифікат для е-декларування.

Про це вона сказала в неділю в коментарі телеканалу "112 Україна".

"Ні, сертифікат не нададуть сьогодні, про це вже вони сказали остаточно. Завтра це (система е-декларування - ред.) не запрацює", - зазначила Савченко.

Савченко прибула сьогодні на засідання Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України щодо запуску системи електронного декларування. Тоді ж у спілкуванні з журналістами вона висловила думку, що служба, ймовірно, не має наміру запускати систему е-декларацій.

Раніше у Держспецзв'язку завершилася зустріч із розробниками програмного забезпечення для системи електронного декларування. Зустріч проходила в закритому режимі. Керівник компанії-розробника Юрій Новіков зазначив, що співробітники компанії найближчим часом почнуть виправляти вказані службою помилки. За його словами, зауваження стосуються технічної документації, правил оформлення й описової частини бізнес-процесів.

Як повідомляв Укрінформ, у Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) сьогодні заявляли, що е-декларування у будь-якому разі запрацює з 15 серпня.

Напередодні Держспецзв'язку не надав атестат відповідності системі захисту інформації для електронного декларування. НАЗК провело екстрене засідання у зв'язку з можливим зривом запуску електронного декларування.

Нещодавно Президент України Петро Порошенко заявляв, що електронне декларування активів українських чиновників стартує з 15 серпня 2016 року без затримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-