Україна готує позови проти РФ через знищені окупантами заводи - Тука

Україна готує позови проти РФ через знищені окупантами заводи - Тука

Укрінформ
Збитки України від анексії Криму та заподіяних окупантами руйнувань шахт і заводів на Донбасі оцінити поки неможливо, але йдеться про величезні цифри.

Про це заявив заступник міністра з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Віднедавна українські підприємства через суди вже поновлюють своє право власності на ті об'єкти, які розташовані, наприклад, в Криму. Одна з компаній, яка розташована в Чернівцях, через суди поновила право власності на нафтобазу, яка розташована в місті Севастополь. Я переконаний, що це лише перші кроки, бо позовів готується чимало, ми будемо в цьому допомагати нашим приватним особам і підприємствам, щоб через суди вимагати компенсації. Це дуже дієвий механізм", - сказав він.

За словами Туки, уже був досвід, коли після таких позовів і ухвалення міжнародних рішень країна, яка відмовлялася їх виконувати, потерпала від арештів пароплавів, залізничних вагонів, об'єктів нерухомості, які розташовані за кордоном - і це дуже дієво.

"Ми взагалі можемо втратити цілий басейн. Є інформація і її чимало, про цілі підприємства, які просто вирізані і вивезені на територію Федерації. Є інформація про феросплавний завод, який під час активних бойових дій був зупинений і ті фахівці, з якими я спілкувався, кажуть, що оновити життєдіяльність цього підприємства фактично неможливо, це все одно, що купувати і монтувати нове обладнання. Таких прикладів чимало, тому порахувати хоч приблизну вартість зараз нереально", - зазначив заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-