США планують розширити партнерство в Чорному морі

США планують розширити партнерство в Чорному морі

Укрінформ
Американське командування навчаннями Sea Breeze 2016 крім зміцнення безпеки й стабільності в Чорному морі серйозно націлене на розширення партнерства з країнами регіону.

На цьому наголосили в штабі Шостого Військово-морського флоту США, кораблі якого беруть безпосередню участь у навчаннях, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Наші зусилля тут виходять за рамки безпеки, стабільності й гарантій. Ми перебуваємо тут, щоб розбудувати партнерські відносини й налагодити міцні дружні стосунки", - заявив під час церемонії відкриття Sea Breeze 2016 в Одесі начальник штабу навчань командор Кеннет Енгле.

Під час прес-конференції з цього приводу представник ВМС США підкреслив, що присутність американських військ у Чорному морі носить мирний характер. "Ми готові працювати з нашими країнами-партнерами для підтримки стабільності в регіоні та сприяння безпеці на морі, а також з метою забезпечення необхідної безпеки для світової торгівлі", - заявив Енгле.

Морська фаза навчань Sea Breeze 2016 зосереджуватиметься на тренуванні операцій з припинення незаконного обігу наркотиків, що зараз є одним із основних чинників підвищення безпеки на морі. Крім того, відпрацьовуватимуться інші вправи, в тому числі щодо ведення бойових дій, включаючи випробування систем ППО, засобів протичовнової боротьби, ремонтно-відновлювальні роботи, пошуково-рятувальні та інші тактичні маневри.

Американська сторона цього року виділила для проведення навчань $4,5 млн. Це без урахування вартості на участь кораблів США, що забезпечується Європейською ініціативою гарантування безпеки (European Reassurance Initiative).

Заплановано, що в Sea Breeze 2016 візьмуть участь Болгарія, Грузія, Греція, Литва, Італія, Молдова, Польща, Румунія, Швеція, Україна, Туреччина, Сполучене Королівство й Сполучені Штати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-