Нардеп Дейдей вибачився перед прокурорами САП

Нардеп Дейдей вибачився перед прокурорами САП

Укрінформ
Народний депутат від "Народного фронту" Євген Дейдей вибачився за свої погрози і образи на адресу заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимира Кривенка та першого заступника голови САП Максима Грищука.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

"Подивився відео своєї розмови з прокурорами біля Солом'янського суду. Перепрошую за мою надто емоційну поведінку", - написав Дейдей.

При цьому він зазначив, що цей випадок уже "експлуатують в піар-компанії зі зриву приватизації Одеського припортового заводу".

"Мова йде про кримінальне провадження проти топ-менеджерів ОПЗ, яке я вважаю підлою інсинуацією зі злочинним умислом", - написав нардеп, зауваживши, що йдеться "про зрив прозорого конкурсу і зниження ціни привабливого об'єкта".

Дейдей звинуватив голову Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі у тому, що в цій справі він "маніпулює слідчими САП": "Зокрема, маю на увазі Саакашвілі і його підручних. Вони маніпулюють слідчими антикорупційних органів".

Нардеп наполягає на тому, аби "всі процесуальні дії проводились жорстко в рамках законодавства і з дотриманням прав підозрюваних і адвокатів".

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня Солом'янський райсуд Києва взяв під варту першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз" Сергія Перелому строком до 9 вересня з альтернативою внесення застави 80 мільйонів гривень. Перелому та першого заступника директора  Одеського припортового заводу Миколу Щурикова підозрюють в розтраті коштів ОПЗ.

Після засідання суду щодо обрання запобіжного заходу Переломі виникла сварка між народним депутатом Дейдеєм і його прихильниками та заступниками керівника САП Максимом Грищуком і Володимиром Кривенком.

Очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, у свою чергу, звернувся до генпрокурора порушити кримінальну справу стосовно народного депутата Дейдея, який, за його словами, під час обрання запобіжного заходу керівникам ПАТ "ОПЗ" ображав прокурорів САП та тиснув на суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-