ПРООН: До запуску декларування майна посадовців - місяць, а готове не все

ПРООН: До запуску декларування майна посадовців - місяць, а готове не все

Укрінформ
В Україні ще залишається низка невирішених технічних питань, які можуть завадити вчасному запуску системи декларування майна посадовців, призначеному на 15 серпня.

На це звертають увагу у Програмі розвитку Організації Об'єднаних Націй в Україні.

"15 липня 2016 р., за місяць до цієї значної події, розпочався зворотний відлік тридцяти днів до запуску системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Однак, для її вчасного запуску необхідно здійснити низку технічних кроків", - зазначили у ПРООН.

Як уточнили у представництві, йдеться, зокрема, про реєстрацію в Міністерстві юстиції України та оприлюднення рішень Національного агентства з питань запобігання корупції, які стосуються системи, у тому числі форми декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та  проведення державної експертизи комплексної системи захисту інформації програмного забезпечення.

При цьому наголошується, що ПРООН в Україні високо цінує взяті урядом зобов'язання щодо забезпечення ефективної роботи НАЗК та своєчасного повноцінного запуску електронної системи декларування майна посадовців.

"Як партнер уряду України у побудові надійної системи запобігання корупції, ПРООН в Україні готове і далі надавати технічну допомогу для досягнення прогресу у сфері демократичного врядування", - підкреслили в організацї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-