Українці назвали 5 партій, які хочуть бачити у ВР

Українці назвали 5 партій, які хочуть бачити у ВР

Опитування
Укрінформ
Українці назвали 5 політичних партій, які б обрали у виборах до Верховної Ради, якщо б вибори відбулися наступної неділі.

Про це свідчать результати опитування групи "Рейтинг" на замовлення Міжнародного республіканського інституту.

Згідно з результатами, найбільше голосів набрали б "Опозиційний блок" та "Батьківщина" - по 14%, Блок Петра Порошенка набрав би 11%, "Самопоміч" - 9%, Радикальна партія - 8%.

В свою чергу, "Свобода" набрала б 4%, "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка і ще не створена партія Міхеїла Саакашвілі - по 3%, а це означає що ці політичні партії не пройшли б до парламенту через не подолання 5% бар'єру. 

Що стосується настроїв самих українців, то згідно з дослідженням, загалом проведення дострокових виборів до ВР підтримують 38%, а у разі їх проведення, прийти на виборчі дільниці готові 56% опитаних. 

Дослідження проводилося Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Міжнародного республіканського інституту.  Опитування проводилося по всій Україні (крім окупованих територій Криму і Донбасу) з 28 травня по 14 червня 2016 р. Всього було опитано 2,400 жителів України віком 18 років і старше, які мають право голосувати. Вибірка є репрезентативною за статтю, віком, регіоном і величиною населеного пункту. Допустима похибка не перевищує  2.0%. Коефіцієнт досяжності респондентів - 63.9%. Додатково було опитано 1185 респондентів у Дніпропетровській області. Допустима похибка не перевищує 2.8%. Коефіцієнт досяжності респондентів - 62.7%. Дослідження профінансовано Урядом Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-