Київ та Оттава почали консультації про безвіз

Київ та Оттава почали консультації про безвіз

Укрінформ
Україна і Канада розпочали негайні консультації щодо візової лібералізації.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з Прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми домовились про те, що розпочнемо негайні консультації щодо лібералізації візового режиму. І я дякую канадській стороні за те, що ми цей проект починаємо", - сказав Президент.

Порошенко підкреслив, що в цьому питанні досить важливу роль відіграватиме канадська діаспора.

Глава держави також нагадав, що наразі абсолютна більшість віз із канадського посольства видаються на термін дії паспорту. У цьому контексті глава держави також поінформував, що Україні наразі ретельно працює з канадськими партнерами для зменшення кількості відмов українським громадянам в отриманні канадської візи. І я дуже дякую за абсолютно чітку позицію, яку в цьому питанні обіймає пан Прем'єр-міністр.

У свою чергу, Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо відзначив, що Угода про вільну торгівлю, яку сьогодні підписали Україна і Канада, прискорить обмін не лише товарами та покращить інвестиції, а й збільшить потоки людей між двома країнами.

"Ми будемо працювати над цим у наступні місяці та роки, тому що це ще одна ознака теплої дружби і тісної співпраці між нашими двома країнами", - резюмував Трюдо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-