Термін покарання суддів за вироки майданівцям спливає - Власенко

Термін покарання суддів за вироки майданівцям спливає - Власенко

Укрінформ
Через 3,5 місяця завершується законодавчо визначений термін притягнення до відповідальності суддів, які вели справи майданівців.

Про це під час виступу на засіданні Погоджувальної ради заявив голова Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Через 3,5 місяця ми не зможемо притягнути до відповідальності тих, хто саджав майданівців, бо закінчиться трирічний строк», - сказав він.

Народний депутат нагадав, що законодавством встановлено 3-річний термін, протягом якого суддя може бути притягнутий до відповідальності. В цьому зв'язку за приклад Власенко навів події минулого тижня, коли Вища рада юстиції, встановивши порушення в діях одного судді, не змогла його притягнути до відповідальності, оскільки сплив трирічний термін.

Водночас парламентарій підкреслив, що у Верховній Раді зареєстровано зміни до закону про судоустрій і статус суддів, якими трирічний термін можливості притягнення судді до відповідальності планується замінити на п'ятирічний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-