Лікарчук після допитів у поліції згадав

Лікарчук після допитів у поліції згадав "розстріляне відродження"

Укрінформ
Екс-голова Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігор Лікарчук повідомив, що побував у четвер, 30 червня, на допиті в Головному слідчому управлінні Нацполіції.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Щойно відбув допит. Як історик, котрий досліджував знущання над освітянами в 30-х роках минулого століття, можу сказати, що це було дуже схоже. Хіба що, за винятком катувань..." - зазначив  Лікарчук.

При цьому він додав: "Як і тоді, презумпція невинуватості була ніякою, то такою ж вона лишилася й сьогодні. Бо жодного доказу, який би дав підстави висунути мені звинувачення за величезною кількістю статей КК, ми в наданих матеріалах не знайшли".

Також Лікарчук поінформував, що сьогодні йому оберуть запобіжний захід:

"Але прокуратори вирішили, що мене потрібно жорстоко покарати. Суд сьогодні..."

Напередодні Лікарчук повідомив у Facebook, що 30 червня його викликали на допит до Нацполіції як підозрюваного у справі ЗНО.

"Ну кого ще можна запідозрити? Звичайно, лише того, хто цю систему створював, боровся за те, щоб вона утвердилася, втратив під час цієї боротьби всіх друзів та здоров’я, набув купу недругів і ворогів... Котрі, власне, й зробили все для того, щоб мене знищити", - обурився він.

Також він уточнив: "Слідчий у телефонній розмові сказав, що мене збираються звинуватити за рядом статей Кримінального Кодексу, включаючи і створення злочинного угруповання, і зміну результатів ЗНО, і, навіть, привласнення бюджетних коштів. Ось такого знайшли "злочинця".

Лікарчук додав, що впродовж року його викликали на допити лише двічі як свідка. "А тепер, коли піджимають терміни завершення слідства, вирішили одним гамузом зробити "злочинцями" 7 чоловік".

Він назвав "найбезглуздішим" те, що його хочуть звинуватити у привласненні бюджетних коштів: "Очевидно, саме їх добре шукали в липні минулого року в моєму кабінеті, в квартирі та в дачному будинку. За мною майже два тижні їздила "наружка". Виявляється, що немає більш потужних злочинців у цій державі. Але піймали облизня, знайшовши лише фірмову чашку "Київміськбуду" та дві авторучки, подаровані мені на день народження. Не знайшли ні доларів, ні гривень, ні яхт, ні закордонних вілл і рахунків... Та і не могли їх знайти апріорі".

Лікарчук нагадав, що в УЦОЯО вже проводили дві ревізії та дві аудиторські перевірки, які "не виявили жодного безпорядку у використанні бюджетних коштів".

Як відомо, Ігор Лікарчук очолював УЦОЯО у 2006-2011 рр., а також у 2014-2015 рр. У липні 2015 року Кабмін відсторонив його на час розслідування корупційної діяльності керівництва центру, а у вересні його звільнили за його заявою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-