Лавров знову вимагає

Лавров знову вимагає "прямого діалогу" Києва з бойовиками

Укрінформ
Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров наполягає на веденні "прямого діалогу" Києва із маріонетковою владою окупованих Росією територій Донбасу.

Саме така умова відображена у мінських домовленостях та резолюції Ради Безпеки ООН, заявив він під час спільної з міністром закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Жаном-Марком Еро прес-конференції у Парижі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"І звісно, що найважливішою умовою прогресу, як це записано у мінських домовленостях та резолюції Ради безпеки ООН, є налагодження прямого діалогу між Києвом і Донбасом з усіх питань врегулювання", - сказав Лавров.

Він також розповів присутнім про "колосальну" роботу, які проводить Росія у цьому контексті. "Звісно, ми говорили про Україну. Тут знову ж є Нормандський формат, у якому Росія та Франція тісно співпрацюють і по лінії МЗС, і по лінії помічників лідерів чотирьох держав, останні дні або тижні активізувалися контакти, щоб зсунути з "мертвої точки" процес реалізації мінських домовленостей, у т.ч. з урахуванням рішень, які  були ухвалені 2 жовтня 2015 року на зустрічі президентів Росії, Франції, України та канцлера Німеччини", - заявив російський міністр. За його словами, у Парижі він домовився з французьким колегою продовжувати діалог з усіх цих питань.

На необхідності виконання мінських домовленостей наголошував і французький міністр Жан-Марк Еро, який власне і запросив до Парижа Лаврова. "Необхідно дотримуватися мінських домовленостей, що дозволить нам у майбутньому вийти з режиму санкцій. Ми продовжуємо шукати вихід із ситуації у "Нормандському форматі", кожен із нас (під час переговорів – авт.) шукав конструктивне рішення, яке би дало конкретні результати", - зазначив він.

Глава французької дипломатії запевнив, що він продовжить шукати рішення прийнятне для усіх сторін. "Ми продовжимо робити усе необхідне, у т.ч. проводити зустрічі, щоб знайти рішення, яке би задовольнило усіх", - зазначив він.

Нагадаємо, що учасниками переговорів у "Нормандському форматі" та підписантами мінських домовленостей є лідери чотирьох країн - Франції, Німеччини, Росії та України. Мінські угоди не передбачають ведення переговорів в інших форматах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-