Геращенко про український шлях: З колдобоїнами і ямами, зате без порєбріків і завжди на Захід

Геращенко про український шлях: З колдобоїнами і ямами, зате без порєбріків і завжди на Захід

Укрінформ
Британський референдум може відтермінувати безвізовий режим для України, вважає нардеп.

Наслідки британського референдуму матимуть негативні перспективи і для України, зокрема, це може спричинити відтермінування надання Україні безвізового режиму. 

Таку думку висловила перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook

"ЄС важко проходить випробування міграційною кризою, Європу накрило цунамі євроскептицизму, там зростає підтримка радикальних і популістських партій. Чи може це відтермінувати безвізовий? Так, на жаль", -  написала Геращенко.

Вона зазначає, що серйозні внутрішні проблеми "вбивають" рейтинги всіх нинішніх лідерів ЄС, змушують зосередитися на ситуації всередині Євросоюзу, "закривши очі на все, що відбувається за межами".

"Ослаблена і розділена Європа, розколота на скептиків і оптимістів, Європа, що боїться свого завтрашнього дня, - золота мрія Кремля", - наголошує перший віце-спікер.

Водночас, на переконання Геращенко, якими б не були складними для ЄС наслідки британського референдуму - для України це не привід опускати руки. 

"Такий уже наш український шлях - як українські дороги: з колдобоїнами і ямами, зате без порєбріків і завжди на Захід. Тому йдемо далі. Вимагаємо від ЄС виконати зобов'язання щодо безвізового, очікуємо пролонгації санкцій проти РФ, боремося за нашу євроатлантичну перспективу. Бо іншого вектору для України просто не існує, попри все", - резюмувала Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-