На зустрічі з Пауер Гройсман назвав трьох головних ворогів України

На зустрічі з Пауер Гройсман назвав трьох головних ворогів України

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів зустріч із Постійним представником США Самантою Пауер у Нью-Йорку у п'ятницю, 17 червня. Сторони обговорили поступ Уряду та спільну взаємодію у контексті протистояння російській агресії.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Володимир Гройсман подякував Представнику США в ООН Саманті Пауер за особисту позицію у підтримці України, особливо у нинішній важкий час. «Ваш голос і ваша особиста позиція дуже відчувається в Україні. Я дуже дякую вам за це», - наголосив він.

Голова уряду зауважив, що перед Україною стоять три головні перешкоди, які необхідно подолати: «Ми маємо три вороги: Росія, корупція, популізм. Це три повноцінні вороги, які сьогодні заважають розвитку України».

Разом з тим, за його словами, уряд налаштований проводити необхідні реформи. Гройсман зауважив, що уряд продовжує взаємодію із Міжнародним валютним фондом та розповів про перші дії Кабінету Міністрів з метою забезпечення макроекономічної стабільності, підвищення інституційної спроможності та боротьби з корупцією, що є пріоритетом його роботи.

Серед інших завдань - забезпечення національної безпеки, покращення бізнес-клімату, зауважив він. В Україні також розпочато судову реформу після ухвалення відповідних змін до Конституції, повідомив Володимир Гройсман.

«Ми будемо боротися за Україну і за внутрішні реформи», - підкреслив він.

Саманта Пауер значила, що Україна веде боротьбу на двох фронтах - у протистоянні агресії та у проведенні необхідних реформ. Вона наголосила на необхідності успішного проведення реформ, що дозволить ефективно відповідати на виклики, породжені російською агресією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-