Комітет ВР п'ять днів чекатиме від Онищенка

Комітет ВР п'ять днів чекатиме від Онищенка "письмових пояснень"

Укрінформ
В.о. голови Регламентного комітету ВР Павло Пинзеник заявляє, що у випадку, якщо подання на народного депутата від групи "Воля народу" Олександра Онищенка щодо зняття депутатської недоторканності і надання дозволу на його арешт сьогодні надійде до комітету, це не означає, що воно готове до розгляду.

Про це він заявив журналістам у кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Прогнозую, що сьогодні може надійти подання на згоду щодо притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Онищенка, але воно ще не готове до розгляду», - сказав Пинзеник.

Він пояснив, що це пов'язано з тим, що «як мінімум вимагається надання письмових пояснень самим народним депутатом Онищенком з приводу змісту подання». Пинзеник повідомив, що на це Регламент дає нардепу 5 днів. Після того, як надійде пояснення Онищенка, регламентний комітет зв'яжеться з Генеральною прокуратурою і тоді це питання буде розглянуто, зазначив Пинзеник.

Як повідомляв Укрінформ, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький 16 червня приніс до Верховної Ради України подання на арешт Онищенка.

15 червня НАБУ провело обшук у приймальні Онищенка. Глава НАБУ Артем Ситник пояснював, що з даного виробництва проводять 37 обшуків у трьох містах, затримано 10 осіб.

Мова йде про провадження, що стосується схем з реалізації газу. Державі завдано збитків майже на 3 млрд грн: йдеться про розкрадання коштів у особливо великих розмірах та створення злочинної організації. Слідство підозрює, що її очолює Онищенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-