Рада сьогодні розгляне співпрацю з МВФ та аграрні питання

Рада сьогодні розгляне співпрацю з МВФ та аграрні питання

Укрінформ
Народні депутати сьогодні розглянуть законопроекти для співпраці з Міжнародним валютним фондом та питання аграрної політики.

Про це повідомляється в порядку денному парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, серед законопроектів щодо співпраці з МВФ - проект закону про внесення змін до деяких законодавчих України щодо консолідації функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг, законопроект про ринок електричної енергії України.

У другому читанні рада також має розглянути проект закон про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг; внесення змін до кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Серед питань аграрної політики народні депутати можуть ухвалити законопроект щодо вдосконалення процедури відведення земельних ділянок при наданні їх для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності; проект закону щодо зняття штучних обмежень на реалізацію права на приватизацію і отримання в користування земельних ділянок; законопроект про внесення змін до додатка № 3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансового забезпечення реформування рибної галузі України та інші проекти законів.

Також на порядку денному парламенту в першому читанні - внесення змін до деяких законів України з питань оборони; законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України щодо розвитку вітчизняного виробництва шляхом стимулювання залучення інвестицій в реальний сектор економіки через індустріальні парки.

Для включення до порядку денного сесії за письмовим зверненням суб'єкта права законодавчої ініціативи нардепам запропоновано 9 законопроектів авторства Юлії Тимошенко. Зокрема, щодо посилення захисту громадян у зв'язку зі встановленням нових тарифів на житлово-комунальні послуги; законопроект про внесення змін до Закону України «Про фінансове оздоровлення державного підприємства «Виробниче об'єднання південний машинобудівний завод імені Макарова»; внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування особливостей справляння рентної плати за користування надрами для видобування газу природного; щодо відновлення щорічного березневого перерахунку пенсій та інші законопроекти.

Нардепам пропонується також сьогодні включити до порядку денного сесії законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення дієвих механізмів, спрямованих на виявлення майна, набутого злочинним чи іншим неправомірним шляхом, запобігання його використання всупереч інтересам суспільства і держави; проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань очищення влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-