Сакварелідзе анонсував нову партію в Україні

Сакварелідзе анонсував нову партію в Україні

Укрінформ
Грузинські реформатори планують створити в Україні нову партію, ідеологом і драйвером якої стане Міхеїл Саакашвілі.

Про це заявив у вівторок на прес-конференції в Харкові екс-заступник генпрокурора України Давід Сакварелідзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не секрет, що ми вже давно ведемо переговори із здоровими громадськими організаціями і простими українцями, які хочуть щось змінити у цій країні. Дуже скоро ми оголосимо про створення нової організації, яка об'єднуватиме таких людей. Ми не чекаємо реформ, які зваляться з неба. Ми створили ту платформу, яка дуже швидко зможе взяти на себе відповідальність, піде на вибори або без виборів лобіюватиме конкретні реформи, потрібні Україні. Ідеологом і драйвером партії буде Міхеїл Саакашвілі, а її ядро - краща частина руху "За очищення", який вже відіграв свою роль у заміні прем'єра, який не зарекомендував себе в жодній реформі", - відзначив Сакварелідзе.

За його словами, нова організація поки що не має назви.

Що стосується першочергових реформ, то, як сказав Сакварелідзе, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, "треба очистити владу від вертикальної, елітарної корупції, перекрити потоки і розпочати боротьбу з бідністю і злиднями".

"У Генпрокуратурі треба замінити 30-35 чоловік - не треба 300! - і це дасть змогу на 45-50% змінити систему", - підкреслив Сакварелідзе.

За його словами, у нового генпрокурора Юрія Луценка буде прямий доступ до Президента і більше шансів і енергії, ніж у Віктора Шокіна, щоб "показати великі корупційні схеми, зламати їх і повернути награбоване до держбюджету".

Як зазначалося на прес-конференції, Сакварелідзе не братиме участь у довиборах у Верховну Раду, оскільки не має 5 років проживання в Україні і не стане радником Луценка в якійсь наглядовій раді, що "не має впливу".

Сакварелідзе вранці зустрівся із студентами Харківського національного університету радіоелектроніки, де розповів про своє бачення реформ в Україні. Днями він планує відвідати Львів.

Фото: pinchukfund.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-