Маккейн назвав умови отримання Україною $500 мільйонів Пентагону

Маккейн назвав умови отримання Україною $500 мільйонів Пентагону

Укрінформ
Голова Комітету Сенату США з питань Збройних сил Джон Маккейн розкрив деталі прийнятого напередодні в комітеті бюджету Пентагону на наступний рік, зазначивши, що Україна може отримати півмільярда на оборону, та висловивши невдоволення залежністю космічної галузі США від російських ракетних двигунів, що продовжує спонсорувати оточення Путіна.

Про це йдеться на офіційній веб-сторінці сенатора.

За його словами, проект закону про оборонний бюджет США на 2017 фінансовий рік "уповноважує виділити до $500 млн з метою забезпечення допомоги у сфері безпеки в Україні, в тому числі летальної допомоги".

Водночас, законопроект обмежує половину цих коштів, поки міністр оборони США не підтвердить, що Україна вживає суттєвих заходів щодо реалізації в оборонних інституціях реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією, підвищення рівня підзвітності, а також підтримання можливостей у сфері безпеки.

При цьому Маккейн не оминув тему агресії Росії у Європі, в тому числі проти союзників по НАТО, пов'язавши це питання з продовженням закупівель Штатами російських ракетних двигунів.

"Попри зусилля Комітету, гарантований доступ США в космос продовжує покладатися на російські ракетні двигуни, придбання яких надає фінансову вигоду для помічників і радників Володимира Путіна, - в тому числі осіб, санкціонованих Сполученими Штатами, а також субсидує російську військово-виробничу базу", - зауважив сенатор. Він наголосив: "Це неприйнятно, враховуючи те, що РФ продовжує окупувати Крим, дестабілізувати Україну, загрожує нашим союзникам по НАТО, відправляє зброю в Іран, порушує Договір про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності від 1987 року та бомбить сирійські сили, які борються з режимом Асада, і яких підтримують США".

Фото: bostonherald.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-