У ЄП ще не знають, хто доповідатиме про

У ЄП ще не знають, хто доповідатиме про "безвіз" для України

Укрінформ
У Європарламенті ще не надто просунулися у питанні ухвалення законодавства щодо включення України до переліку третіх держав, відносно громадян яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі повідомили у комітеті законодавчого органу ЄС з громадянських свобод, юстиції на внутрішніх справ.

"Порядок денний наступного засідання комітету, яке відбудеться 23-24 травня, ще не затверджено. Доповідача серед депутатів Європарламенту щодо рекомендацій скасувати для українських громадян візові вимоги також ще не призначено", - розповів співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, 11 травня робоча група Ради ЄС проведе засідання щодо розгляду та затвердження законодавчої ініціативи Єврокомісії скасувати візові вимоги для громадян України, які мають паспорти із біометричними даними, для короткострокових подорожей країнами Шенгенської зони.

Очікується також, що 20 травня Рада ЄС на рівні міністрів юстиції та внутрішніх справ країн-членів розгляне і затвердить питання "безвізу" для українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-