Пайєтт про вибори на Донбасі: Йдеться не про дати, а про принципи

Пайєтт про вибори на Донбасі: Йдеться не про дати, а про принципи

Укрінформ
Проведення виборів у тимчасово окупованих районах Донбасу можливе лише за умови гарантування безпеки, а це означає, що РФ має виконати всі взяті на себе зобов'язання в рамках Мінських домовленостей.

Про це заявив журналістам посол США в Україні Джеффрі Пайєтт після зустрічі зі студентами у Маріуполі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Як учора сказала представник США в ООН Саманта Пауер, абсолютно необхідна передумова для виборів - це безпека на цих територіях. А це означає, що Росія має виконати свої зобов'язання, які вона взяла, підписавши Мінські домовленості”, - заявив дипломат.

Він наголосив, що “ніхто не говорить про якісь конкретні дати”, а мова йде “про принципи”: “Вибори мають відбутися за стандартами, що відповідають вимогам ОБСЄ”.

Під час спілкування зі студентами Пайєтт підкреслив, що більшість українців на окупованих територіях не підтримують російсько-окупаційні війська.

“Люди на окупованих територіях - це також українські громадяни. Абсолютна більшість із них не закликали до того, щоб до них прийшли загарбники. Вони не хотіли, щоб ними керували такі люди, як Захарченко чи Плотницький. Вони точно не хотіли, щоб російські “Гради” і танки зупинялися у їх дворах та майданчиках”, - заявив він.

Посол наголосив, що США прагнуть повної імлементації Мінських домовленостей. “А це означає повне припинення вогню, виведення всіх російських військ та озброєння, відновлення контролю України над міжнародно визнаною лінією кордону, звільнення абсолютно всіх заручників та політичних в'язнів, проведення виборів за стандартами ОБСЄ. Ми повинні не забувати, що Донбас - це Україна”, - заявив Пайєтт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-