Порошенко створив

Порошенко створив "антиофшорну" робочу групу

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав указ "Про заходи щодо протидії зменшенню податкової бази і переміщенню прибутків за кордон".

Про це інформує прес-служба глави держави.

"Цим указом створюється робоча група для підготовки законопроектів з питань протидії зменшенню податкової бази і переміщенню прибутків за кордон, яку очолюватиме голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна", - йдеться у повідомленні.

Документом визначені завдання керівника робочої групи, а саме - невідкладне внесення пропозицій щодо персонального складу робочої групи, передбачивши залучення до її складу членів Нацради реформ, а також народних депутатів, представників Кабінету міністрів, інших органів державної влади, Національного банку, громадських організацій, професійних об’єднань та експертів.

Група має підготувати до 10 червня 2016 року, з урахуванням міжнародних ініціатив, розроблених Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), законопроекти щодо удосконалення процедур контролю за трансфертним ціноутворенням та виведенням доходів за кордон, запровадження правил стосовно контрольованих іноземних компаній, протидії агресивному податковому плануванню, а також з питань лібералізації валютного законодавства України.

Указ має на меті посилити контроль за агресивним податковим плануванням вітчизняними компаніями та забезпечити збільшення прозорості ведення бізнесу в Україні.

Кабінету міністрів необхідно невідкладно організувати роботу стосовно долучення України до міжнародних ініціатив Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), зокрема щодо автоматичного обміну податковою інформацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-