Ліквідаторам аварії на ЧАЕС присвятили медаль

Ліквідаторам аварії на ЧАЕС присвятили медаль

Укрінформ
Національний банк України, вшановуючи подвиг ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, випустив пам'ятну медаль тиражем 20 тисяч штук.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"На аверсі медалі на тлі стилізованої пошкодженої арматури зображено образ Пресвятої Богородиці, ліворуч і праворуч від якого написи "Чорнобильська трагедія 1986/2016". Унизу праворуч розміщено логотип Монетного двору Національного банку України. На реверсі медалі розміщено стилізовану композицію - на тлі зруйнованої Чорнобильської АЕС група ліквідаторів; угорі напис півколом "Подвигу ліквідаторів присвячується", - йдеться у повідомленні.

Медаль виготовлено з нейзильберу, тиражем - 20 тисяч штук.

Національній банк України здійснює реалізацію цієї пам'ятної медалі за ціною 26 гривень (її вартість у банків-дистриб'юторів потрібно уточняти безпосередньо у відділеннях). Придбати пам'ятну медаль можна у регіональних підрозділах Департаменту грошового обігу Національного банку України та у відділеннях АТ "Ощадбанк" і АБ "Укргазбанк".

Як повідомляв Укрінформ, 2016 рік оголошено роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-