Москаль - держслужбовцям з подвійним громадянством: звільніться по-доброму

Москаль - держслужбовцям з подвійним громадянством: звільніться по-доброму

Укрінформ
Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль запропонував всім держслужбовцям, що мають подвійне громадянство, по-доброму звільнитися з роботи до 1 травня.

Про це він повідомив на своєму сайті.

"Закликаю тих державних службовців, котрі крім українського набули громадянство іншої держави, добровільно звільнитися з роботи за власним бажанням ще до вступу закону в силу, тобто до 1 травня цього року. У такому разі обласна державна адміністрація не афішуватиме факт подвійного громадянства в цих осіб. У разі виявлення факту подвійного, потрійного і т.д. громадянства після 1 травня держслужбовець буде звільнений із роботи публічно із залученням засобів масової інформації", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, з 1 травня цього року вступає в дію Закон України «Про державну службу» в новій редакції. Згідно зі ст. 84 закону – «Припинення державної служби в разі втрати державним службовцем права на державну службу або його обмеження» – підставами для припинення державної служби у зв’язку з втратами права на державну службу або його обмеженнями є набуття державним службовцем громадянства іншої держави. У випадку набуття громадянства іншої держави особа, яка призначила даного державного службовця, повинна негайно звільнити його у триденний термін з дня настання або встановлення факту", - написав він.

Дія закону «Про державну службу України» в новій редакції не поширюється на сільські, селищні, міські, обласні ради та їх керівників, котрі, згідно із законом, не будуть державними службовцями. Крім того, дія закону не поширюється на службовців, котрі працюють в органах державної влади. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-