Єльченко на дебатах в ООН: Дії Росії треба вважати тероризмом

Єльченко на дебатах в ООН: Дії Росії треба вважати тероризмом

Укрінформ
Розв'язаний Російською Федерацією збройний конфлікт на Сході України є проявом терористичної діяльності, яка здійснюється за безпосередньої участі Кремля.

Про це заявив у четвер на відкритих дебатах у РБ ООН постійний представник України при Організації Володимир Єльченко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Україна має справу з проблемою терористичної діяльності на Донбасі, яка здійснюється за безпосередньої підтримки Російської Федерації з 2014 року", - наголосив він.

Єльченко підкреслив, що протягом останніх двох років Україна отримала неспростовні докази терористичної діяльності організацій "ДНР/ЛНР", а також безпосередньої участі в цьому Російської Федерації. Зокрема, за його словами, йдеться про фінансування, підтримку й координацію цих терористичних груп, які "вже здійснили безліч злочинів і терористичних актів проти цивільних осіб", зокрема, в Маріуполі, Волновасі, Краматорську, Донецьку, Харкові та багатьох інших містах України.

"Шокуюча реальність така, що іноземні терористичні бойовики, головною мірою, з Росії, становлять значну частину приблизно 40-тисячного потужного незаконного військового формування, яке воює проти урядових сил України на Донбасі", - наголосив Єльченко.

Він також звернув увагу на те, що РФ продовжує поставляти на схід України зброю та живу силу, навчати терористів і бойовиків у військових таборах Криму, Донбасу, Ростовської, Бєлгородської і Тамбовської областей Російської Федерації.

"Будучи безпосередньо залученою до цієї терористичної діяльності, РФ явно порушує зобов'язання, прийняті нею у цілому списку міжнародно-правових актів, які мають обов'язкову юридичну силу, щодо запобігання та боротьби з міжнародним тероризмом, включаючи Міжнародну конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризму, Конвенцію ООН щодо боротьби з бомбовим тероризмом, а також відповідні резолюції РБ ООН", - підкреслив посол.

Він наголосив, що жахливі терористичні акти та всі злочини проти людяності повинні бути рішуче засуджені й покарані, а санкції, введені відносно держави-агресора, мають бути збережені та зміцнені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-