Президент ввів у дію «список Савченко»

Президент ввів у дію «список Савченко»

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав Указ про застосування персональних обмежувальних заходів стосовно осіб, причетних до протиправних дій щодо Надії Савченко, Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Глава держави підписав Указ №121/2016, який вводить в дію рішення РНБОУ від 25 березня 2016 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) стосовно осіб, причетних до протиправних дій щодо Надії Савченко, Олега Сенцова та Олександра Кольченка». Указ підписано Президентом напередодні робочого візиту до США", йдеться у повідомленні.

В рішенні РНБОУ зазначається, що у зв'язку з винесенням судовими органами РФ незаконних обвинувальних вироків, здійсненням інших протиправних дій стосовно громадян України Надії Савченко, Олега Сенцова та Олександра Кольченка, відповідно до частини третьої статті 5 Закону України «Про санкції», Рада національної безпеки і оборони України підтримала пропозиції Президента України та пропозиції Кабінету Міністрів України (розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 березня 2016 року № 203-р) про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) стосовно осіб, причетних до протиправних дій щодо Савченко, Сенцова та Кольченка.

Рішення РНБОУ містить перелік фізичних осіб, до яких застосовуватимуться безстрокові персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції). Відповідний додаток розміщений в тексті Указу Президента.

Крім того, за рішенням РНБОУ, Кабмін разом з СБУ за участю Національного банку України повинні забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій). МЗС України повинно поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, США та інших держав з метою розгляду ними питання щодо запровадження аналогічних санкцій.

Окремо доручається Кабінету Міністрів України підготувати разом зі СБУ та розвідувальними органами України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) стосовно осіб, причетних до протиправних дій щодо інших громадян України, та у двотижневий строк подати їх на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-