У Кривому Розі проголосували 55,77% виборців

У Кривому Розі проголосували 55,77% виборців

Оновлено
Укрінформ
Явка на виборах міського голови Кривого Рогу становила 55,77%.

Про це повідомив голова Криворізької міської виборчої комісії Павло Гивель, передає кореспондент Укрінформу.

"Станом на 20 годину згідно інформації від територіальних виборчих комісій явка склала 55,77%, таким чином проголосувало всього в місті 286 тис 175 виборців", - зазначив він.

Нагадаємо, позачергові місцеві вибори міського голови спровокували вибори від 15 листопада 2015 року. Тоді, за офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника "Опозиційного блоку" Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця "Об’єднання "Самопоміч" Юрія Милобога - 49,79%. Різниця між кандидатами становила 752 голоси.

Милобог виграв у шести із семи районів міста. Однак у найвіддаленішому - Інгулецькому - зафіксували аномальну явку виборців. Тож Милобог та його прихильники заявили, що не погоджуються з такими результатами.

Проте, не розглянувши скарги кандидата, міська виборча комісія мером оголосила Вілкула, що призвело до масових акцій протесту. Місцеві жителі кілька разів виходили на багатотисячні мітинги, захопили будівлю мерії. Вони також мітингували в Києві під стінами парламенту та Адміністрації Президента.

Верховна Рада 23 грудня ухвалила закон про позачергові місцеві вибори міського голови Кривого Рогу і призначила їх на 27 березня 2016 року. Це рішення підписав Президент Петро Порошенко.

У виборах мера Кривого Рогу брали участь 15 кандидатів. Цього разу Милобог за посаду мера не змагався. "Самопоміч" своїм кандидатом висунула народного депутата Семена Семенченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-