Сакварелідзе назвав Шокіна адвокатом

Сакварелідзе назвав Шокіна адвокатом "діамантового" прокурора

Укрінформ
Заступник Генпрокурора України - прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе заявляє, що його шеф Віктор Шокін робить усе можливе для захисту заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ось у такій ситуації доводитися працювати проти ще одного адвоката "діамантового" прокурора. Цей адвокат - Віктор Миколайович Шокін. Він захищає інтереси Корнійця», - сказав Сакварелідзе.

Він вважає, що нині робиться усе можливе для того, щоб відволікти слідство від багатомільйонних рахунків «діамантових прокурорів».

«Ми знаходимо дуже цікаві документи, пов'язані з самим Генпрокурором. ... Це реєстраційні документи, затверджуючі земельні права, ксерокопії паспортів. Звідки ксерокопії паспортів Віктора Миколайовича Шокіна опинилися у Корнійця? Мене це дуже цікавить. Або документи щодо реєстрації земельної ділянки. Думаю, що це запитання дасть відповіді на усі сумніви та підозри», - додав він.

Нагадаємо, 5 липня під час спецоперації СБУ та ГПУ були затримані заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць та перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін. Під час обшуків у них виявлено понад 500 тис. дол. готівкою, коштовності, цінні папери і незареєстровану вогнепальну зброю. У помешканні Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів. Прокурорам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 ККУ (стаття передбачає безальтернативне позбавлення волі терміном від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальну конфіскацію та конфіскацію майна). Кримінальну справу стосовно хабарництва, а також незаконного зберігання зброї та засобів негласного спостереження було передано до Печерського райсуду 4 січня поточного року. Водночас на початку лютого Корнійцю було повідомлено нову підозру - за "віджимання" компанії "Ніколсан", яка в подальшому була оформлена на його рідну сестру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-