Холодницький про передачу справ: Сподіваюся, всі недоліки розрулимо

Холодницький про передачу справ: Сподіваюся, всі недоліки розрулимо

Ексклюзив
Укрінформ
Керівники Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури під час зустрічі з в.о. генпрокурора Юрієм Севруком надали свої пропозиції по врегулюванню передачі кримінальних проваджень.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив очільник САП Назар Холодницький.

"Вчора ми провели робочу нараду з керівництвом Генпрокуратури з приводу передачі до НАБУ кримінальних проваджень. Ми вислухали представників Головного слідчого управління і надали їм свої пропозиції. Ми не згодні з тими твердженнями, які з`явилися на сайті ГПУ, і вважаємо їх неправильними. Але, сподіваюся, після вчорашньої зустрічі з керівництвом ГПУ ми всі недоліки розрулимо", - сказав він.

Холодницький уточнив, що пропозиції полягають у тому, що питання підслідності проваджень, які НАБУ бачить підстави витребовувати, має вирішувати він, як керівник САП і заступник генпрокурора. Посадовець додав, що НАБУ не витребовуватиме у ГПУ кримінальні справи, які знаходяться на завершальній стадії і мають бути направлені до суду.

"Ми погодилися з позицією ГПУ, що самі документи, якими ці провадження будуть витребовуватися, оформлятимемо у формі постанов, а не рішень, як було до цього. Також встановлено 5-денний термін, в рамках якого повинні надаватися провадження, а також 5-денний термін для їх вивчення, щоб не було затягування слідства", - зазначив антикорупційний прокурор.

Холодницький прогнозує, що "остаточна крапка в цій дискусії буде поставлена у понеділок-вівторок".

Він також дав ствердну відповідь на запитання, чи надалі наполягатиме на передачі до НАБУ кримінальної справи відносно заступника глави СБУ Рівненської області, який був затриманий за фактом дачі хабара, пов'язаного з незаконним видобутком бурштину. "Це перше рішення, яке було прийняте директором НАБУ спільно зі мною. Ми абсолютно не згодні з позицією ГПУ в цій справі. Це незаконна відмова у виконанні нашого рішення. Ми наполягатимемо, щоб нам цю справу передали", - резюмував Холодницький.

Нагадаємо, директор НАБУ Артем Ситник заявив, що  Генпрокуратура затягує передачу їм близько 10 кримінальних справ.

У свою чергу на сайті ГПУ з`явилася інформація, що рішення НАБУ і САП про витребування кримінальних проваджень із відомства не відповідають чинному кримінальному процесуальному законодавству, оскільки новий Кримінальний процесуальний кодекс не передбачає "інституту витребування кримінальних проваджень" (був скасований) і відповідно жодного способу реалізації таких вимог Кодексом не регламентовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-