В Єропарламенті дали характеристики українським нардепам - доповідь

В Єропарламенті дали характеристики українським нардепам - доповідь

Укрінформ
У Європарламенті узагальнили проблеми у діяльності народних депутатів України.

Про це йдеться у доповіді та дорожній карті щодо внутрішньої реформи та підвищення інституційної спроможності Верховної Ради, що була представлена на «Тижні України» у Європарламенті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Виявлені проблеми можна умовно об’єднати у такі категорії: відсутність дисципліни під час проведення засідань, у тому числі неповажне ставлення до головуючого; нерозуміння або невиконання законодавчих процедур, зокрема невиконання правових і процедурних вимог щодо підготовки законопроектів і відсутність чіткого усвідомлення ролі та повноважень комітетів», - йдеться у розділі, присвяченому дотриманню етичних норм і стандартів поведінки представників ВР.

Серед інших проблем експерти відзначили неперсональне голосування («кнопкодавство»); існування підозр, що дії окремих нардепів зумовлені зовнішніми інтересами, зокрема винесення на розгляд чи підтримка окремих пропозицій або заперечення окремих положень законодавства без урахування інтересів народу України.

Окрім цього, у доповіді йдеться про існування підозр, що окремі народні депутати використовують свій статус (зокрема надають запити та оскарження) з метою підтримки або завдання шкоди приватним інтересам окремих осіб.

Окремо експерти відзначили «відсутність прозорості щодо фінансового стану або ділових інтересів народних депутатів», а також «одержання скарг, що окремі народні депутати увійшли до складу Верховної Ради виключно заради отримання депутатської недоторканності».

«Ці та інші проблеми є характерними не лише для ВР України. Однак їх поширеність та масштаб в Україні викликають занепокоєння, враховуючи, зокрема, труднощі, пов’язані з проведенням демократичних реформ», - наголосили автори доповіді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-