Мер Ніцци назвав Ялту

Мер Ніцци назвав Ялту "російським містом"

Укрінформ
Однопартієць Саркозі, голова французького регіону Прованс-Альпи-Лазуровий берег та голова метрополії Ніцца-Лазуровий берег (мерії) Крістіан Естрозі назвав кримську Ялту містом, що належить Російській Федерації.

Про це він заявив в інтерв’ю місцевому телебаченню Azur TV, коментуючи результати переговорів з так званим "мером Ялти" Андрієм Ростенком, який у складі кримської делегації відвідав з 26 лютого по 1 березня Ніццу.

"Якщо подивитися на історію дружби між Ялтою та Ніццою, то ми побачимо сьогодні, що Ялта розташована в Криму і перебуває у складі Російської Федерації. І франко-російська дружба, яка є між Ніццою та Росією, для нас є чудовою нагодою зміцнити зв’язки, шляхом підписання листа про наміри відновлення побратимських відносин між Ніццою і Ялтою", - сказав він.

Повідомляється, що делегація з Криму прибула на Лазуровий берег у супроводі посла Росії у Франції Олександра Орлова.

На особистому сайті Крістіана Естрозі також розміщена заява про візит представників окупованого Росією Криму на Лазуровий берег. Повідомляється, що "перший візит до Європи офіційної делегації Ялти (Крим) після референдуму з питання про незалежність і приєднання до Росії є досить символічним кроком".

Крістіан Естрозі, який є членом опозиційної правоцентристської партії екс-президента Франції Ніколя Саркозі "Республіканці", неодноразово критикував французьку владу через небажання постачати "Містралі" та підтримував РФ.

Укрінформ очікує на офіційну реакцію з боку МЗС Франції на заяви Естрозі, які суперечать позиції французького уряду, Європейського Союзу, ООН та міжнародної спільноти.

Нагадаємо, що французьке місто Ніцца та українська Ялта є містами-побратимами з 26 листопада 1960 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-