Росія посилила тиск, тому Україні потрібна летальна зброя - Брідлав

Росія посилила тиск, тому Україні потрібна летальна зброя - Брідлав

Укрінформ
Командувач Європейського командування Збройних сил в США (EUCOM) генерал Філіп Брідлав вважає, що Росія продовжуватиме бойові дії на Донбасі з різною інтенсивністю впродовж наступного періоду для того, щоб тримати Україну в напруженні.

Про це він заявив у вівторок під час слухань у Комітеті Сенату США з питань Збройних Сил, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що Росія буде посилювати та зменшувати інтенсивність тиску вздовж лінії зіткнення, щоб тримати Київ у напруженні", - зауважив генерал.

Він зазначив, що в Пентагоні уважно стежать за ситуацією на Донбасі, та підтвердив американським законодавцям, що впродовж минулого тижня на сході України мали місце ознаки посилення бойових дій з боку проросійських сил.

У цьому контексті Брідлав звернув увагу на необхідність надання американської допомоги для України, у тому числі летальної й нелетальної, а також проведення навчань для посилення її оборонних можливостей. Він нагадав, що надав свої рекомендації з цього питання в адміністрацію США.

Водночас Брідлав назвав успішним процес підготовки українських військових за програмою американських інструкторів на заході України.

"Ми тільки завершили це відпрацювання, одну стадію (підготовку сил Нацгвардії України – ред.), і тепер приступили до навчань Збройних сил Міноборони в Яворові, і це неймовірно успішна програма", - зауважив генерал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-