Москва застосовує в Алеппо такий же сценарій, як і в Дебальцево – Єльченко

Москва застосовує в Алеппо такий же сценарій, як і в Дебальцево – Єльченко

Укрінформ
Росія досі намагається видавати себе за посередника в сирійському конфлікті, хоча фактично є стороною, та намагається застосовувати в Сирії тактику, відпрацьовану раніше на Донбасі.

З такою заявою виступив у п'ятницю під час засідання РБ ООН щодо припинення вогню в Сирії Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Саме підтримка Російською Федерацією режиму Асада призвела до нинішньої катастрофи в Сирії та спричинила новий рівень насильства впродовж останніх місяців", - наголосив український дипломат.

Він відкрито заявив, що "Росія де-факто є стороною конфлікту, яка намагається штучно нав'язати себе в якості посередника" в процесі сирійського врегулювання.

Російська тактика в Сирії є тією ж, що і на Донбасі, продовжив Єльченко.

"Нинішня ситуація в самому Алеппо та навколо нього має занадто багато спільного з тактикою, яка застосовувалась російськими збройними силами під час блокади українського міста Дебальцеве в лютому 2015 року після підписання Мінського пакету заходів", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, Рада Безпеки ООН у п'ятницю одностайним голосуванням прийняла резолюцію 2268 щодо підтримки домовленості про припинення бойових дій на території Сирії з опівночі 27 лютого.

Фото: Постійне представництво України при ООН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-