Маккейн: Апетит Путіна зростає під час їжі

Маккейн: Апетит Путіна зростає під час їжі

Укрінформ
Американський сенатор Джон Маккейн вважає, що поведінка Росії в Сирії схожа на її ж поведінку в Україні.

Про це він заявив під час виступу на 52-й Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Амбіції, апетит Путіна зростають під час їжі», - сказав Маккейн і уточнив, що російська інтервенція в Сирії не веде до розрядки ситуації, а лише стабілізує режим Асада і наступ його армії.

Він додав: те, що відбувається в Сирії, «ми вже бачили в Україні»: Путін створює з допомогою військових засобів нові ситуації на місцях, все заперечує, в тому числі, поставку озброєнь, він торгується під час підготовки угод, а потім знову повертається до бойових дій. «Це і є схема військової агресії», - зазначив сенатор.

На думку Маккейна, Путін не зацікавлений бути партнером Заходу, його основна мета – отримати статус домінуючої сили в регіоні, витіснивши інші сили, і мати військові бази, «такі, як в Калінінграді або Криму». Крім того, метою Кремля є вбити клин в євроатлантичне партнерство і підірвати європейський проект. Єдиним стримуючим фактором проти цього «є ми самі», - сказав Маккейн, маючи на увазі євроатлантичних партнерів.

Сенатор не вірить у нещодавно досягнуті угоди щодо Сирії і вважає, що в сирійському конфлікті здоровий глузд не працює. Якщо угода провалиться, люди в Сирії і далі страждатимуть, вплив Заходу - падати, потік біженців тривати, а "ІДІЛ" завдаватиме все нових ударів, переконаний американський політик.

Нагадаємо, минулого четверга в Мюнхені контактна група із Сирії домовилася про перемир'я за тиждень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-