Австралійське посольство і далі працюватиме в Україні

Австралійське посольство і далі працюватиме в Україні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп оголосила про продовження терміну роботи тимчасового посольства Австралії в Україні.

Про це повідомляє прес-служба МЗС Австралії.

«Австралійська дипломатична присутність в Україні відповідає інтересам нашої країни, в тому числі сприяє продовженню тісної співпраці з Україною у вирішенні питань, пов'язаних з розслідуванням катастрофи MH17. Посольство продовжить сприяти посиленню і поглибленню двосторонніх зв'язків з Україною, опорою яких є майже 40000 громадян Австралії українського походження", - зазначила міністр.

Офіційно посольство було відкрите 20 листопада 2014 року з первинним терміном перебування 12 місяців як частина зусиль Австралії з реагування на трагічно збитий літак Малайзійських авіаліній МН17.

Австралія має намір продовжувати взаємодію з Україною та іншими членами Об’єднаної слідчої групи щодо катастрофи МН17 (Бельгія, Малайзія і Нідерланди), щоб притягнути винних до відповідальності.

Міністр Бішоп також підтвердила підтримку Австралією територіальної цілісності України: «Я знову підтверджую непохитну підтримку Австралією суверенітету і територіальної цілісності України. Австралія продовжує стежити за перебігом конфлікту в східній Україні і закликає обидві сторони до виконання Мінських угод про припинення вогню в повному обсязі».

За словами Бішоп, уряд Австралії повернеться до питання про доцільність продовження роботи посольства в українській столиці у вересні 2016 року. До цього часу послом Австралії в Україні залишається Даглас Траппетт.

Як повідомляв Укрінформ, 30 березня 2015 року у Києві відбулося урочисте відкриття першої дипломатичної місії Австралії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-