РФ продовжить тиснути на Україну та нав'язувати Євразію – розвідка США

РФ продовжить тиснути на Україну та нав'язувати Євразію – розвідка США

Укрінформ
Попри серйозні проблеми в економіці, у 2016 році Москва продовжить агресивний вплив на Україну з метою гальмування її європейської інтеграції, а також намагатиметься розширити коло союзників серед сусідів у Євразійському регіоні.

Про це зазначив у своїй доповіді під час засідання у вівторок Комітету з питань Збройних сил Сенат США глава Національної розвідки Джеймс Клеппер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Події в Україні посилили видимі наміри Москви збільшити свою присутність у регіоні, щоб запобігти можливим змінам режимів у колишніх радянських республіках, а також прискорити перехід до багатополярного світу, в якому Росія була би безперечним гегемоном в регіоні Євразії", - йдеться в доповіді керівника Нацрозвідки США.

Тому, за його словами, "Москва продовжуватиме домагатися більшої регіональної інтеграції, підвищувати тиск на сусідні держави, щоб вони наслідували приклад Вірменії, Білорусі, Казахстану й Киргизстану та приєдналися до очолюваного Москвою Євразійського економічного союзу".

Незважаючи на економічний спад у Росії, Кремль не лишає намірів використовувати жорстку зовнішню політику в 2016 році, констатував Клеппер. Він підкреслив, що приховане застосування Росією військових та воєнізованих сил в Україні "продовжує викликати тривогу" в сусідніх з РФ країнах, включаючи союзників по НАТО.

"Рівень насильства на сході України зменшився, але цілі Москви в Україні щодо утримання довгострокового впливу на Київ та спроб розчарування України інтегруватися в західні інститути, очевидно, залишатимуться незмінними в 2016 році", - зауважив глава Національної розвідки США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-