Савченко пояснила, чому загинули російські журналісти

Савченко пояснила, чому загинули російські журналісти

Укрінформ
На засіданні в Донецькому міськсуді Ростовської області РФ народний депутат України Надія Савченко звинуватила в загибелі російських журналістів Волошина і Корнелюка їхнього російського працедавця.

Трансляцію засідання веде Радіо Свобода.

«Слідством доведено - загиблі журналісти були без бронежилетів. Цим мають займатися канали (російські телеканали - ред.), які за свою брехню мають рейтинги. Волошин не вижив би і в бронежилеті, але Корнелюк міг би. Їх смерть - на совісті телеканалів», - сказала Савченко.

Адвокат Ілля Новіков уточнює, що бронежилети, які були у журналістів (ті все одно залишили їх в готелі), були найнижчого класу - 1-2-го. А ось 6-й клас врятував би Корнелюка.

Далі в своїх свідченнях Надія Савченко порівняла дії російського слідства з терористами «Ісламської держави»: «До мене прийшов слідчий, дістав телефон, поставив мене до стінки і говорить: «Говори, хто ти». Так терористи ІДІЛ роблять!».

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії. Надія Савченко оголосила голодування 18 грудня після того, як було продовжено її утримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-