Посланець РЄ з прав людини звітував після відвідин Криму

Посланець РЄ з прав людини звітував після відвідин Криму

Укрінформ
Місія Ради Європи з прав людини на чолі зі швейцарським дипломатом послом Жераром Штудманом після тижневої поїздки районами окупованого Криму повернулася до Страсбурга та надала свої результати керівництву організації.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд без зволікань представив попередні результати доповіді Штудмана на засіданні Комітету міністрів, повідомили власному кореспонденту Укрінформу у прес-службі РЄ.

«Генеральний секретар Турбйорн Ягланд сьогодні поінформував Комітет міністрів РЄ, що делегація організації зустрілася з представниками всіх секторів (зацікавлених сторін) Криму. Проведено більше 50 нарад в кількох містах, включаючи Сімферополь, Ялту, Севастополь і Бахчисарай», - йдеться у повідомленні.

Послу Штудману також вдалося зустрітися з Ахтемом Чийгозом, заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу, який перебуває під вартою в Сімферополі.

На основі великого обсягу інформації, зібраної в ході візиту до Криму, посол Штудман спільно з представниками делегації підготує всеосяжну доповідь для генерального секретаря РЄ.

Нагадаємо, що спеціальна місії Ради Європи з прав людини на чолі з послом Жераром Штудманом відвідала Кримський півострів в період з 25 по 31 січня. ЇЇ метою було надати об'єктивну оцінку стану та дотримання прав людини і верховенства закону на півострові, а також підготувати доповідь, яка міститиме рекомендації в ряді ключових областей в рамках мандата Ради Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-