Одеські депутати нарешті визнали Росію агресором

Одеські депутати нарешті визнали Росію агресором

Укрінформ
Учасники 4 сесії Одеської міськради 7 скликання ухвалили «Меморандум про позицію депутатів міськради щодо окупації Криму, бойових дій на сході України та інших посягань на територіальну цілісність України».

Пропозицію розглянути це питання вніс сьогодні до порядку денного член депутатської фракції партії "Довіряй ділам" Денис Балух, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прошу колег-депутатів підтримати проект рішення про схвалення меморандуму", - звернувся до учасників сесії голова фракції "Об'єднання "Самопоміч" Павло Гайдай, коли питання поставили на обговорення. Інших пропозицій не було.

Головуючий на сесії Геннадій Труханов поставив питання на голосування - підтримали меморандум 45 депутатів із 63 присутніх на сесії.

У кулуарах сесії депутат Гайдай акцентував, що "документ передбачає визнання дій РФ агресією, згідно з нормами міжнародного права: агресивна зовнішня політика Російської Федерації загрожує повним припиненням економічних і культурних зв'язків між державами. Одеса проти будь-яких зазіхань на територіальну цілісність України".

Присутні у залі представники патріотичних організацій "Правий сектор", "Свобода", "РГБ" та "Самооборона", що пікетували сьогоднішню сесію міськради з вимогою визнати Росію країною-агресором, вибухнули аплодисментами і виконали Гімн України.

Після цього депутати продовжили розгляд понад 80 питань порядку денного, серед яких внесення змін до міськбюджету-2016, оновлення складу міськвиконкому, земельні правовідносини, створення ОСББ, нових комунальних підприємств та інші.

Варто зазначити, що під стіни мерії зранку 3 лютого прибули близько ста активістів, що тримали в руках гасла "Російська Федерація - країна-агресор", "Путін - фашист", "Депутати, досить ганьбити Одесу!", "Труханова - в мери Кремля", "Одеса - це Україна" тощо. Міська влада виставила проти учасників акції кордони бійців внутрішніх військ, два автозаки, охоронці мерії були також у сесійній залі.

Як повідомляв Укрінформ, Одеська міськрада упродовж півроку три рази відмовлялась підтримати рішення парламенту України про визнання Росії державою-агресором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-