Касько поїде до Брюсселя «подовжувати» санкції проти Азарова

Касько поїде до Брюсселя «подовжувати» санкції проти Азарова

Укрінформ
Остаточне рішення стосовно продовження санкцій для екс-високопосадовців режиму екс-президента Януковича буде ухвалене на засіданні відповідної європейської комісії у лютому поточного року.

Про це під час прес-конференції в четвер повідомив начальник Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Враховуючи, що дія санкцій встановлена строком на 1 рік, в Раді Європи знову будуть засідати і приймати рішення  щодо продовження чи ні санкцій. Остаточне рішення  буде ухвалене на засіданні відповідної європейської комісії у лютому 2016 року. Точну дату буде визначено після погодження з європейською стороною", - зазначив він.

Горбатюк поінформував, що позицію Генпрокуратури в питанні продовження санкцій представлятиме заступник генпрокурора Віталій Касько, який відповідає у відомстві за міжнародне співробітництво.

"Протягом 2015 року Генпрокуратура не менше 10 разів направляла до європейських органів інформацію  про хід розслідування кримінальних справ відносно ек-високопосадовців. Після останніх листів,  які направлялися з цього приводу,  нам надійшов лист від Європейської служби зовнішніх справ, у якому Генпрокуратурі висловлюється подяка за співпрацю в цьому питанні. Тобто відсутні зауваження стосовно наданих документів та їх повноти", - додав начальник Управління спецрозслідувань.

Нагадаємо, 28 січня у Люксембурзі Суд Європейського Союзу скасував рішення Ради ЄС про запровадження персональних санкцій у 2014 році стосовно п'яти колишніх українських високопосадовців режиму Януковича: екс-прем`єра Миколи Азарова та його сина  Олексія Азарова, екс-віце-прем`єра Сергія Арбузова, екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького і колишнього нардепа Сергія Клюєва.

Загалом ЄС застосував економічні санкції стосовно екс-президента Віктора Януковича, колишнього очільника МВС Віталія Захарченка, екс-генпрокурора Віктора Пшонки, екс-голови СБУ Олександра Якименка, колишнього першого заступника глави Адміністрації Президента Андрія Портнова, екс-міністра юстиції Олени Лукаш, колишнього віце-прем`єра Сергія Арбузова, екс-глави АП Андрія Клюєва та його брата Сергія Клюєва, колишнього заступника глави МВС Віктора Ратушняка, сина екс-прокурора Артема Пшонки, екс-прем`єра Миколи Азарова та його сина Олексія Азарова,  бізнесмена Сергія Курченка, екс-міністра освіти Дмитра Табачника, екс-міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової та колишнього радника президента Ігоря Калініна. Санкції були зняті з Віктора Януковича-молодшого, який загинув торік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-