Савченко поставила умову: інакше «сухе» голодування

Савченко поставила умову: інакше «сухе» голодування

Укрінформ
На засіданні у Донецькому міськсуді під час допиту експерта захисту народний депутат України Надія Савченко пообіцяла суддям оголосити «сухе голодування», якщо її видалять із залу суду.

Про це повідомив у своєму Твіттері адвокат Микола Полозов.

«Суд знову загрожує видалити Савченко із залу. Вона говорить, що оголосить сухе голодування, як тільки її буде видалено із залу», - написав Полозов.

Суперечка виникла під час допиту свідка захисту, експерта Пуленця О.А. Він - начальник відділення зв'язку філії ПАТ "Укртранснафта", якій належала вежа, з якої за версією слідства Савченко, нібито наводила вогонь. Суддя відмовилася залучити надані експертом технічні документи на вежу, підтримавши аргументацію прокурорів, що це неможливо, оскільки документи написані українською мовою. І це викликало обурення Надії Савченко, адже документи можна перекласти.

Після перестрілки Савченко з суддями допит Пуленця продовжився. Він пояснив влаштування конструкції вежі, «на яку нібито забиралася Надя з простреленою рукою, біноклем, рацією, автоматом» (нижня скоба-сходинка – на висоті 7 метрів). На наданих фотографіях видно, що це неможливо.

Проте прокурори заперечили проти залучення фотографій вежі до справи. І суд з ними погодився.

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко по статтях «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі обвинувачення відкидає. Насправді після захоплення в полон бойовиками, її було переправлено на територію Росії. Надія Савченко оголосила голодовку 18 грудня після того, як було продовжено її утримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-