НАТО збільшить свою присутність в Україні – Муженко

НАТО збільшить свою присутність в Україні – Муженко

Укрінформ
Країни НАТО збільшать кількість своїх радників для підготовки українських військовослужбовців та продовжать надавати Україні військово-технічну допомогу.

Про це заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України – головнокомандувач ЗСУ генерал армії України Віктор Муженко за результатами проведених двосторонніх зустрічей із колегами по Альянсу у четвер у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Усі країни висловили свою підтримку України та готовність нарощувати свою присутність в Україні шляхом надання додаткової кількості радників, консультантів, інструкторів для підготовки наших військовослужбовців. Я думаю, що найближчим часом ця присутність буде суттєво нарощена", - наголосив начальник Генштабу ЗСУ.

Муженко повідомив, що провів сьогодні у штаб-квартирі НАТО дванадцять двосторонніх зустрічей з колегами по Альянсу і ЄС, зокрема з вищими військовими керівниками США, Канади, Великої Британії, Туреччини, головами військових комітетів НАТО і Євросоюзу.

"В ході двосторонніх зустрічей обговорювалися питання ситуації на сході України, порядок імплементації мінських домовленостей на найближчу перспективу, а також питання допомоги", - додав головнокомандувач ЗСУ.

Він підкреслив, що деякі країни висловили готовність надати не лише дорадчу, а й військово-технічну допомогу шляхом постачання майна та нелетальної зброї: "Йдеться поки що про нелетальне озброєння. Це пункти спостереження, засоби зв’язку, медичне майно та інше".

Муженко відзначив, що надання за запитами української сторони летальної зброї залежить від політичного рішення окремих урядів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-