Активісти з Кривого Рогу голодуватимуть під кабінетом Гройсмана

Активісти з Кривого Рогу голодуватимуть під кабінетом Гройсмана

Укрінформ
Група громадських активістів, які прибули до Києва з Кривого Рогу, оголосили про початок безстрокового голодування з вимогою до Голови ВР та Президента підписати закон про перевибори криворізького мера.

Про це журналістам під час брифінгу під будівлею парламенту оголосила учасниця ініціативної групи Алла Волошина, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«До Верховної Ради приїхала ініціативна група невдоволених людей... Ми просимо Президента, Голову Верховної Ради підписати закон. Ми оголошуємо голодування безстроково», - сказала вона.

У свою чергу народний депутат із фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв уточнив, що наразі до складу ініціативної групи входить 10 криворіжців, для них народні депутати оформили перепустки й провели до будівлі ВР. За його словами, голодуватимуть активісти біля кабінету спікера.

Крім того, народний депутат від фракції "Самопоміч" Семен Семенченко розповів, що на вічі у Кривому Розі було прийнято рішення про відправлення до Києва близько півтисячі осіб, які мають розпочати акцію в день поновлення роботи парламенту в пленарному режимі (26 січня. - Ред.). Проте він підкреслив, що закон має бути підписаний не пізніше 27 січня, оскільки інакше сплине необхідний час для підготовки виборів міського голови Кривого Рогу, які мають відбутися 27 березня.

Нагадаємо, раніше Голова Верховної Ради В. Гройсман пояснив, що не може підписати закон про проведення повторних виборів криворізького міського голови у зв'язку з тим, що одразу після голосування до нього надійшло звернення ряду народних депутатів щодо порушення регламенту. Спікер зазначив, що до розгляду відповідного звернення в сесійній залі не має права ставити підпис під законом.

фото: Fb

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-