У ГПУ наполягають: екс-беркутівці таки пройшли переатестацію

У ГПУ наполягають: екс-беркутівці таки пройшли переатестацію

Укрінформ
Інформація Генеральної прокуратури України про переатестацію колишніх беркутівців, яким оголосили про підозру, є достовірною.

Про це заявив на брифінгу начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наголошую, що інформація, яка надається для офіційного сайту Генеральної прокуратури, перевіряється. Відповідно, обгрунтовується матеріалами справи. Тому я хотів би сказати, що стосовно цих бійців, яким повідомлено про підозру, у матеріалах слідства є накази про призначення їх до лав Національної поліції», - сказав Горбатюк.

Він нагадав, що в ГПУ вживають заходів щодо встановлення та притягнення до відповідальності правоохоронців, які придушували Революцію Гідності.

Так, за результатами зібраних доказів було оголошено про підозру двом командирам відділень та двом бійцям «Беркута» за фактами перевищення влади та незаконного затримання активістів «Автомайдану» в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулиці Щорса та Грушевського у Києві.

До суду внесені клопотання щодо відсторонення підозрюваних від посад та застосування до них запобіжних заходів у вигляді домашніх арештів.

Нагадаємо, ГПУ 12 січня повідомила, що Чотирьом колишнім «беркутівцям», які пройшли переатестацію у Нацполіції, оголосили підозру у зв'язку з переслідуваннями «Автомайданівців» під час Революції Гідності.

Однак згодом інформацію про проходження атестації спростувала глава Нацполіції Хатія Деканоідзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-