Касько підтвердив, що Шокін не відпустив його у США

Касько підтвердив, що Шокін не відпустив його у США

Ексклюзив
Укрінформ
Генпрокурор Віктор Шокін не пустив свого заступника Віталія Каська у складі української делегації до Вашингтона на офіційні перемовини, які мають відбутися 20-22 січня.

Про в коментарі Укрінформу повідомив сам Касько.

«Прийшло іменне запрошення, а він (Генпрокурор - ред.) просто не відпустив. Хоча поїздка мала бути за кошт американської сторони», - сказав заступник Генпрокурора.

За словами Каська, під час офіційних перемовин між Генпрокуратурою та Департаментом юстиції США має бути обговорена низка питань, які входять до його компетенції. Зокрема, це питання продовження співробітництва по поверненню активів високопосадовців, обмін досвідом між українською Генінспекцією з внутрішніх розслідувань і безпеки Генпрокуратури та аналогічною структурою США, а також реформування прокуратури.

Раніше у понеділок народний депутат Світлана Заліщук повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці, що Генпрокурор Віктор Шокін не дозволяє своєму заступникові Віталію Каську перетнути український кордон, зокрема йому не дали відвідати США в складі офіційної делегації. За словами Заліщук, це вже п’ята відмова Каську, який відповідає в Генпрокуратурі за міжнародне співробітництво, брати участь у відрядженнях, куди його запрошують європейські та американські колеги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-