Кремль стурбований заявами Пхеньяна

Кремль стурбований заявами Пхеньяна

Укрінформ
Москва вкрай стурбована у зв'язку з заявою Пхеньяну про нібито проведене в КНДР випробування водневої бомби, заявив прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

«Президент Росії Володимир Путін доручив ретельно вивчити свідчення всіх станцій вимірювань і проаналізувати ситуацію у випадку, якщо інформація про випробування підтвердиться», - йдеться в повідомленні.

Раніше заяву Пхеньяна вже прокоментувало російське Міністерство закордонних справ. Представник відомства Марія Захарова зазначила: якщо факт проведення випробувань підтвердиться, це додатково ускладнить обстановку в регіоні.

У США також засумнівалися в тому, що КНДР дійсно зазнала водневу бомбу. У той же час Білий дім зазначив, що стежить за ситуацією і засуджує будь-яке порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг в свою чергу заявив, що дії Пхеньяна не тільки порушують резолюції Радбезу ООН, а й підривають світову і регіональну стабільність. У цьому зв'язку генсек НАТО закликав КНДР до переговорів про денуклеаризацію.

Випробування в Північній Кореї засудив і міністр закордонних справ Великобританії Філіп Гаммонд. Він зазначив: якщо повідомлення про випробування в КНДР водневої бомби правдиві, то це "серйозне порушення резолюцій Ради безпеки ООН".

Міністерство закордонних справ Китаю також заявило, що не мало попередньої інформації про підготовку випробування. Пекін рішуче виступає проти таких дій Пхеньяну, йдеться в заяві МЗС Китаю.

Нагадаємо: Оголошення про успішне випробування водневої бомби було зроблено в ефірі державного телебачення КНДР. У заяві наголошувалося, що Пхеньян не має наміру використовувати зброю як засіб агресії.

Попередні два роки КНДР утримувалася від випробувань ядерної зброї ураження, обмежуючись запуском балістичних ракет. До цього Пхеньян неодноразово відчував ядерні заряди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-