В ООН стартувала виборча кампанія на посаду Генсека

В ООН стартувала виборча кампанія на посаду Генсека

Укрінформ
Організація Об'єднаних Націй офіційно розпочала передвиборчі перегони на пост Генерального секретаря. Через ротацію представників різних регіональних груп Генсеком тепер може стати представник держави зі Східної Європи.

Нинішній Генсек Пан Гі Мун, колишній глава МЗС Південної Кореї, має піти у відставку наприкінці 2016 року після двох п'ятирічних термінів на посаді, повідомляє Reuters.

"Дотримуючись засад забезпечення рівних можливостей для жінок і чоловіків в отриманні доступу до керівних посад, державам-членам рекомендується розглянути питання про подання жінок, а також чоловіків як кандидатів", - йдеться у листі, направленому державам-членам ООН від імені президентів Радбезу і Генасамблеї ООН.

У листі державам-членам йдеться про те, що суперники матимуть змогу зустрітися в неформальній обстановці із представниками держав-членів. Відбір Рада Безпеки ООН почне в липні.

В ООН сподіваються, що список кандидатів буде готовий до березня.

Відомо, що наразі вже висунуто двох кандидатів. Це колишній голова ГА ООН Срджан Керім і глава МЗС Хорватії Весна Пусич.

Відповідно до встановленої процедури виборів, кандидат на пост адміністративного голови повинен бути схвалений Радою Безпеки. Далі РБ рекомендує кандидата Генеральній Асамблеї, де він має отримати підтримку більшості голосів (не менше двох третин зі 193 членів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-