Контактна група щодо Донбасу сьогодні знову збереться у Мінську

Контактна група щодо Донбасу сьогодні знову збереться у Мінську

Укрінформ
У Мінську 15 грудня відбудеться чергова зустріч Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Як відомо, на попередній зустрічі 8 грудня Тристороння контактна група погоджувала п'ять принципових положень. Зокрема - на яких ділянках уздовж лінії зіткнення буде в першу чергу проведено розмінування, з урахуванням їх інфраструктурної та гуманітарної значущості. Сторони погодилися, що представники моніторингової місії ОБСЄ мають отримати доступ до всієї території Донбасу, у тому числі і до непідконтрольної Україні частини українсько-російського кордону.

Крім того, представники окремих районів Донецької і Луганської областей мають забезпечити доступ експертам міжнародних організацій, таких як «Лікарі без кордонів» і Міжнародний комітет Червоного Хреста, до ув'язнених, які перебувають у місцях позбавлення волі на не підконтрольній Україні частині Донбасу.

Водночас українська сторона наполягає, що напередодні Різдва і Нового року пріоритетом має бути обмін заручниками і незаконно утримуваними особами. З цією метою на засіданні Тристоронньої контактної групи, яке пройде 22 грудня, заплановано заслухати спеціальні доповіді представників гуманітарної підгрупи.

А от можливе продовження роботи контактної групи у 2016 році залежатиме від рішення лідерів країн "нормандської четвірки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-