Яценюк назвав план на 2016 рік

Яценюк назвав план на 2016 рік

Укрінформ
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк назвав цілі уряду на наступний рік, і першим пунктом у ньому є реформа освіти.

Про це він сказав під час виступу у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На 2016 рік наші цілі. Перше - це освітня реформа. Це реформа у першу чергу середньої освіти як базової», - зазначив глава уряду.

За його словами, важливість середньої освіти пояснюється необхідністю формування в української молоді сильної бази для продовження економічних реформ у державі.

«Друге - це медицина. Я так само визнаю перед вами, що і в реформі середньої освіти, і в реформі медицини в 2015 році було зроблено дуже-дуже мало, і це є наша спільна відповідальність, в першу чергу, звичайно, уряду України. Медицина - це перехід від фінансування ліжка до фінансування сервісу з надання медичних послуг», - підкреслив Яценюк.

Серед питань плану дій уряду, за його словами, є також приватизація, нова податкова політика, продовження децентралізації, Угода про зону вільної торгівлі з ЄС і запровадження безвізового режиму, а також - завершення судової реформи.

«Нам необхідно до кінця поточного року спільно прийняти закон України про державний бюджет, прийняти податкову реформу і прийняти все необхідне законодавство, в тому числі легалізацію грального бізнесу, бурштину, приватизацію, щоб 2016 рік став роком економічного зростання», - наголосив Прем'єр-міністр.

Яценюк закликав народних депутатів провести ефективну дискусію та до кінця поточного року прийняти ці законопроекти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-