Порошенко про зустріч із Меркель: Ми маємо повну підтримку

Порошенко про зустріч із Меркель: Ми маємо повну підтримку

Укрінформ
Президенти України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель на полях Паризької кліматичної конференції узгодили плани взаємодії на час німецького головування в ОБСЄ.

Про це глава держави заявив за підсумками участі української делегації у форумі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми узгодили конкретні кроки, спрямовані на підвищення рівня безпеки на лінії зіткнення на сході України, а також підвищення ефективності діяльності ОБСЄ. Наступного року головування в цій організації переходить до Німеччини, тому ми хотіли би у повному обсязі використати такі можливості для поліпшення діяльності як спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, так і роботи по підготовці до проведення виборів", - сказав Порошенко.

За словами Президента, Ангела Меркель залишається надійним партнером України. "Ми обговорювали з нею також і питання безвізового режиму, підтримку Німеччини з цього питання, а також питання підтримки реформ в Україні фінансово та консультативно", - зазначив він.

Президент також додав, що під час переговорів намітили цілу низку спільних кроків на міжнародній арені щодо мирного врегулювання на Донбасі. Зокрема, узгодили  координацію у "Нормандському форматі" і обговорили питання підвищення ефективності роботи Тристоронньої контактної групи.

"Досягнуто повне взаєморозуміння, ми маємо повну підтримку", - зазначив український лідер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-